Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsНе е подходящият момент за започване на преговори

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsНе е подходящият момент за започване на преговори
Коментари Харесай

Северна Корея: Официалното прекратяване на Корейската война би било „глупава идея“, освен ако САЩ не отхвърлят враждебната си политика

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Не е подобаващият миг за започване на договаряния за преустановяване на Корейската война 1950-53 година, защото Вашингтон първо би трябвало да се откаже от враждебната си политика по отношение на Пхенян, съобщи Ри Тае Сонг, заместник-външен министър на Северна Корея, съобщи RT.

Седем десетилетия след спора Корейският полуостров механически остава в положение на война, защото примирието, реализирано тогава от Север и Юг, в никакъв случай не се трансформира в автентичен кротичък контракт, до момента в който връзките сред съседите постоянно остават обтегнати.

Корейската война сред подкрепяния от Китай Пхенян и Сеул, която беше подкрепена от Съединени американски щати, се трансформира в един от най-разрушителните спорове на актуалната ера. Продължителният три години води до почти 5 милиона смъртни случая от двете страни, като към половината от тях са цивилни. Съединени американски щати бяха изгубили 40 000 бойци в деяние в Корея, до момента в който над 100 000 бяха ранени.

Споразумението за публично преустановяване на Корейската война е нужна стъпка, само че „ всички обстоятелства потвърждават, че към момента не е моментът да се разгласи прекратяването на огъня “, сподели Ри в изказване, оповестено от севернокорейската държавна осведомителна организация KCNA на Петък.

Според длъжностното лице тези „ обстоятелства “ включват тестването на американските междуконтинентални балистични ракети Minuteman III през февруари и август и утвърждението на Вашингтон за продажба на оръжие на съдружниците си в Южна Корея и Япония. Тези дейности „ всички са ориентирани към нас “, настоя той.

Пхенян също „ следи с зоркост “ свежия пакт AUKUS сред Съединени американски щати, Англия и Австралия, целящ въоръжаването на Канбера с подводници с нуклеарен мотор, добави заместител -министърът.
Самата Северна Корея е направила няколко огромни тествания на оръжия тази година, изстрелвайки балистични и крилати ракети, като в същото време попадна в заглавията по -рано този месец, откакто изстреля голяма ракета от трен. Но Ри настоя, че това са „ единствено ограничения за подсилване на отбранителния потенциал “ от Пхенян предвид на гореспоменатите закани.

Официалното преустановяване на Корейската война ще бъде „ глупава концепция, стига да остане враждебната политика на Съединени американски щати по отношение на КНДР [Северна Корея] “, която към момента е „ най -голямата спънка “ за тази цел, сподели заместител -външният министър.

Без основна смяна в метода на Вашингтон, мирният контракт сред Пхенян и Сеул може да докара единствено до „ драматичен резултат от разрушение на стратегическото равновесие в района и потапяне на Северна и Южна Корея в безкрайна конкуренция във въоръжаването “, предизвести той.

Изявлението на Ри е в отговор на тирада, изнесена от президента на Южна Корея Мун Дже-ин на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк по-рано тази седмица, в която той повтори апела си публично да приключи войната в Корея.

„ Още един път приканвам общността от народи да активизира мощните си сили за оповестяването на края на войната на Корейския полуостров “, сподели Мун от трибуната на Организация на обединените нации. Преговорите за мирния контракт би трябвало да включват двете Кореи, Съединени американски щати и Китай, добави той. 
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР